?That feeling you get when the music touches your soul?

Muziek altijd al een gele draad geweest in mijn leven…

Ons mama en onze papa konden genieten van zalig,  luide muziek in het weekend.

Ons mama rustig in de zetel en onze papa een beetje crazy in the coconut dansend en luchtgitaar spelend. ( ja daar zijn beelden van?)

Santana, The Doors, The Police, Eric Clapton, Pink Floyd… ????

Bij mij was dat niet anders.

Geboren op de tonen van de “klokken van Rome”. Ja idd een paasei… (vul zelf maar in?)
Super fan van Madonna en guilty pleasure Isabella A als lagere school kind. Elke playbackshow was een act in Madonna style!

Als puber had ik verschillende muziekstijlen.       Begonnen als een echte alternatieveling met combats later Dr Martens, arafat sjaal, skinny jeans(toen pasten die nog ?) , vleermuismouwen -jasje, zwart T-shirts van bands zoals Metallica, Faith no more, Greenday, Dog eat Dog, Skunk Anansie,…

En gaan!

In de Chiro ook playbackshows alles geven met de jongens op deze zwarte muziek.

Zalig alle emoties eruit! Als was dat toen eerder frustraties van school of vriendjes?.

Toen de Tilt openging, jongerencafé in Vorselaar van mijn ouders, werd mijn muziekkeuze nog gevarieerder. Met dank aan de huis-DJ Toko.

De nu “gouwe ouwe” 90’s dance kreeg me ook te pakken. Zalig om hierop volledig uit de bol te gaan! Dansen maar.

In deze periode danste ik samen met mijn zusje Inès ook graag de fuif-danseresjes van hun tafel. Dat lukte blijkbaar aardig want na een tijdje werden we hier nog voor betaald ook. ??

In die periode ging ik zelfs met haar in een professionele studio Innocence van Jessy mackenzie opnemen. Waar is die heerlijke demo toch gebleven…                      Daarnaast ook eerste ervaring met live bandje met 2 nummers van Anouk.

En ga zo maar door: karaokebars onveilig maken, backing bij enkele coverbands waaronder topper “Camping Koster”  en later een reeks trouwmissen.

Oh ja ik liet me zelfs overtuigen om deel te nemen aan enkele “talentenjachten “, de ene al wat professioneler als de andere, hé Elke? ?

Muziek kan je meenemen op emotionele rollercoasters, naar plaatsen waar je nog nooit ben geweest.

Muziek kan je raken in het diepste van je ziel, je hele lichaam kippenvel doen krijgen vanaf de eerste noot. Terugbrengen naar herinneringen waarvan je het bestaan niet meer van wist.

Muziek kan beelden in al zijn geuren en kleuren terugbrengen. Intens gelukkige en mooie momenten en ook diep gewortelde en confronterend pijnlijke momenten.

Muziek zit in elke vezel van mijn lijf. Ik heb muziek nodig. Het is zalig wanneer je eens goed moet huilen, juist die plaat te horen waardoor je dat allemaal gewoon kan loslaten.  Op andere momenten, gewoon eens goed mee roepen met een geweldig nummer.

Muziek zijn emoties, muziek spreekt waar gewoon woorden zwijgen of niet meer kunnen spreken.

Mijn kids en mijn mannetje zijn mijn muziek.

Gebruik muziek, luister naar wat je nodig hebt en zet die power- of emoplaat op en volg de muziek.

Za-lig ?

Heb jij een nummer dat je in deze periode een positieve boost geeft?

Benieuwd!

Zonnige en muzikale groetjes,

Kathleen ☀️